Vertel maar...

 

Hoe pak ik het leven na kanker weer op?

 

4-daags bemoedigingsprogramma in Nubécourt

 

Zodra de diagnose kanker valt, word je overvallen door de chaos van de ziekte. De behandeling, het moe zijn en het wachten op resultaten bepalen je dagelijks leven. Je slingert tussen ongeloof, ontkenning, verdriet en hoop.

Kanker heeft een diep impact op je lichamelijk, sociaal, psychisch en geestelijk welzijn. Dat geldt voor jou maar ook voor je naasten. Het leven is zo anders geworden en wordt zo anders beleefd. Er is een diep besef van eigen kwetsbaarheid en eindigheid.

Na alle behandelingen moet je een nieuw evenwicht vinden. Vragen komen boven. Hoe ga je om met het leven na kanker? Hoe ga je om met beperkingen en angsten? Wat is de zin van mijn leven? Is er leven na de dood? Hoe pak je het leven weer op?

Tijdens een vierdaagse in Frankrijk bieden we je de mogelijkheid om stil te staan bij deze vragen in een prachtige omgeving. Bieden een programma aan wat helpend kan zijn bij jouw verwerking.

Anneke van Etten & Rita Renema willen jou deze dagen begeleiden.Anneke van Etten was jarenlang werkzaam als verpleegkundige binnen de palliatieve zorg en is mede-initiatiefnemer van Hospice Hoekse waard. Anneke is creatief en weet uit ervaring dat creativiteit helend kan werken. Zij wil je deze dagen inspireren tot het maken van een beeld. 

 


Rita Renema, geestelijk verzorger (SKGV geregistreerd), initiatiefnemer van stichting: Als kanker je raakt. Zij wil luisteren naar jouw vragen, moeiten. Individueel, maar ook door met elkaar aan de slag te gaan a.h.v. verschillende werkmethodieken die helpend kunnen zijn. 

 

Wat kun je deze dagen verwachten?

Bij aankomst worden de kamers aan jullie toegewezen en is het tijd om te acclimatiseren. Het huis staat in een prachtige omgeving.  Je kunt lekker rusten of er op uit gaan en de natuur ontdekken.

Iedere ochtend is er om 09.30 uur een meditatief moment: 'Moed voor de dag'.                                                                   Iedere avond is er om 22.00 uur een meditatief moment: 'Rust voor de nacht'.                                                                            Het is vrijblijvend om hier wel of niet aan deel te nemen.         

Om 10.30 uur beginnen we met koffie/thee en gaan daarna aan de slag met een werkmethodiek die helpend kan zijn in jouw verwerkingsproces.                                         

Iedere dag is er na de lunch een creatieve workshop, na het diner is er een dagelijks wisselend programma.

Ervaar rust, ruimte, ontmoet deelgenoten. Laat je verrassen door (h)erkenning en bemoediging.

Praktische informatie

Voor ieder die de behandeling heeft afgesloten en zich herkent in de vraag: 'Hoe pak ik het leven na kanker weer op'?

Datum             : DV maandag 28, dinsdag 29, woensdag 30, donderdag 31 maart 2022  (RIVM regels zijn leidend)

Waar                  : Nubécourt, 55250 Frankrijk. De directe reistijd is 4 uur en 15 minuten vanaf Rotterdam.                                                            We nemen de tijd om af en toe te stoppen waardoor de reis relaxed is.

Vertrek             : gezamenlijk vervoer vanaf Rotterdam Alexander

Kosten              : €100 all-in (overnachtingen, maaltijden, programma, vervoer)

Groepsgrootte: max 12 personen

Aanmelden      : voor 15 februari 2022 via het contactformulier. Na je aanmelding neem ik contact met je op.

 
 Accommodatie

Nico en Wil van Tilburg (persoonlijk geraakt door kanker) stellen hun huis ‘Le Clos Richard’ in Nubécourt beschikbaar. Het is hun verlangen dat het rustig gelegen huis anderen helpt bij hun herstel/verwerking.

Nubécourt is een klein dorpje in Noord-Frankrijk. Ligt te midden van verschillende natuurgebieden met prachtige meren waar duizenden kraanvogels bijeenkomen. Deze dagen is er ruimte om te wandelen, stil te zijn en je op te laden.


 

IMG_2097
IMG_2106
Afbeelding6
IMG_2105
Afbeelding7
frankrijk.pdf (1.2MB)
frankrijk.pdf (1.2MB)E-mailen